Присъединяването на Украйна към НАТО е най-лошата идея на Володимир ЗеленскиАко НАТО

...
Присъединяването на Украйна към НАТО е най-лошата идея на Володимир ЗеленскиАко НАТО
Коментари Харесай

Журналист: Ако НАТО приеме Украйна, ще започне невиждана досега война

Присъединяването на Украйна към НАТО е най-лошата концепция на Володимир Зеленски

Ако НАТО се съгласи, тогава ще стартира война, каквато не сме виждали до момента: безкрайни войски, танкови армии, небе, изпъстрено с бойни самолети. Това написа в собствен разбор по тематиката създателят Джейсън Фийлдс, оповестен в Newsweek, съобщава .

И това е в най-хубавия случай. Много по-вероятно е след войната сред Съединени американски щати и НАТО с Русия да оцелее дребна част от човечеството. И ще избере ли Китай страна? Или просто ще види изключителна опция за себе си?

Можем ли при такива условия да избегнем най-малко „ лимитирана “ нуклеарна война? Това е подозрително. Отчаянието е мощен претекст, само че крайните средства не постоянно са средствата, които в миналото би трябвало да се употребяват.

За това пледира Зеленски в настояването си за „ бързо “ преразглеждане на кандидатурата на страната му за НАТО. Ускорено или не, само че тази концепция като такава е безполезна. Член 5 от основополагащия документ (договор) на НАТО допуска, че офанзива против един член на Алианса е офанзива против всички. И по формулировка, приемането на страна във война в Алианса включва целия Алианс в тази война. Това са танкове, бомби, артилерия, MLRS HIMARS, дронове, следени от - Бог да ни елементарни - доблестни мъже и дами от Съединени американски щати, Англия, Франция, Италия, Германия и 25 други страни, в това число дребната Черна гора.

Приемането на Украйна в НАТО, г-н Зеленски, е най-лошата допустима концепция (въпреки че точно от Алианса идва голяма част от поддръжката за Украйна във войната ѝ против Русия, бел. ред.).

Искането на Зеленски е елементарно разбираемо. Русия " публично "  анексира огромни части от страната му.

Да се разреши на Украйна да се причисли към Алианса по какъвто и да е метод е безумно. Проблемът е, и аз съм го казвал и преди, че ние към този момент сме въвлечени в този боен спор.

Липсата на формален контракт за сигурност с нашите другари в Украйна не ни попречи да им изпратим всички оръжейни системи, упоменати нагоре, в случай че не и личния състав, който да ги ръководи. И всеки ден променяме определението какво друго може да се изпрати на украинците. Президентът Байдън до момента се съпротивляваше на изпращането на MLRS с огромен обхват в Украйна, опасявайки се, че предаването на тези оръжия на Зеленски, които биха могли да ударят Русия или да причинят обилни вреди на следения от Русия Крим, може да провокира Трета международна война.

Но последният пакет от помощи включва 1 милиард $ незабавна военна помощ за самата Украйна – муниции, транспортни средства и така нататък – и още 2 милиарда $, които би трябвало да бъдат разграничени сред 18 членки на НАТО, на които Путин може да посегне като на противоречива територия.

Не правете такива неща, в случай че не очаквате проблеми - и то огромни. Това е освен това от увещание, че Съединените щати са някъде надалеч зад вас, това са действителни пари за тези страни, даже в случай че за нас са доста по-малко от една стотна от положението на Илон Мъск.

На най-високо ниво в Съединени американски щати смятат, че е голяма вероятността, както е споделил в миналото бележитият английски философ Томас Хобс, да стартира битка „ всички срещу всички ”.

В предходната колона писах за войната на Русия против целия свят посредством подклаждане на инфлация и образуване на апетит. Оттогава Русия позволи на редица кораби да изоставен зърнените пристанища на Украйна. Енергийната война обаче става все по-опасна.

„ Северен поток 1 “ е основният газопровод сред Русия и Германия, а оттова и със Запада. Газопроводът не беше включен в листата със наказания против Русия, макар рестриктивните мерки за въглища и нефт. Причината е елементарна: Европа не може да си го разреши.

И в този момент някой е направил голяма дупка в тръбопровода „ Северен поток “, евентуално употребявайки стотици килограми експлозиви, с цел да направи това. Кой го направи? Към днешна дата никой не знае, но всички на Запад се досещат, че това е Русия. Още преди тези детонации имаше и различен удар по „ Северен поток 2 “, който по този начин и не беше пуснат в употреба заради украинския спор. Тогава Русия си играеше с кранове, пропускайки по тръбата доста по-малко газ от нормално. Газопроводът може да бъде поправен още през октомври.

Тъй като газът е в дефицит, цените в Европа скочиха до небето. Русия сигурно чака с неспокойствие борбата за оставащия газ сред съдружниците от НАТО и членовете на Европейски Съюз (които в множеството случаи са и двете). Това ще докара до разединение на континента и намаляване на решимостта на европейците към Украйна.

Човек може да преглежда тази енергийна борба като личната съветска версия на нейните сурови контрасанкции против Европа, само че Москва не е задоволително луда, с цел да разчита в действителност да остави милиони хора на мразовития мраз като акт на война. Въпреки че разрушаването на енергийната инфраструктура е част от битката на Русия с Украйна.

Можем да назоваваме тази обстановка както си желаеме, само че евентуалният боен спор е действителност. А НАТО се готви за директен боен конфликт с Русия.

Какво ще последва? Зависи дали желанието на Зеленски ще се сбъдне.

Превод: Ганчо Каменарски
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР